In zijn nieuwe encycliek “geïnspireerd door de grote imam van Caïro”, valt paus Franciscus “xenofobie” aan: “Migranten zijn een zegen, die samenlevingen uitnodigt om te groeien”.
Sinds zijn verkiezing in 2013 voert Franciscus, een Latijns-Amerikaanse jezuïet, een genadeloze guerrillaoorlog tegen het nationalisme. Zaterdag ging hij naar Assisi om een encycliek te signeren bij het graf van de heilige Franciscus, tegen racisme, hervat in de geest van de “cultuur van ontmoeting” die hij graag de standaard van de politieke, nationale en internationale betrekkingen zou willen zien worden. Hij erkent in dit verband dat hij geïnspireerd werd door de grote Imam van Caïro, Ahmad al-Tayyeb, die hij meerdere malen in de tekst citeert, een primeur in de katholieke kerk, schrijft Le Figaro.
Het is de meest politieke tekst van Paus Franciscus: een encyclische brief getiteld “Fratelli tutti” met als ondertitel “Over broederschap en sociale vriendschap”, gepubliceerd op 4 oktober, waarin hij sterke aanvallen doet: tegen racisme als “muterend virus”, tegen bepaalde vormen van nationalisme als ‘xenofobie’, ongezond populisme dat minachting voor anderen verbergt” en tegen “individualistisch-liberale visies” en hun “ongebreidelde economische belangen” op basis van “het neoliberale dogma”; de grote vraag van vandaag is echter de “vraag naar werk voor iedereen”.
Over de kwestie van de migratie hoe meer hoe beter
De “staatsgrenzen kunnen zich niet verzetten tegen de komst van een migrant”
Klaus swab zegt het ook omdat de mens hij of zij geen “usurpator” is. Zo kan “niemand worden uitgesloten, waar hij ook geboren is”, omdat “elk land ook dat van de buitenlander is”. Het is daarom belangrijk om het begrip “burgerschap” toe te passen op migranten die al enige tijd geleden zijn aangekomen en in de samenleving zijn geïntegreerd” en om af te zien van discriminerend gebruik van de term “minderheden”. In feite zijn “migranten, als we hen helpen integreren, een zegen, een rijkdom, een geschenk dat een samenleving uitnodigt om te groeien”.
De paus als globalistische marxist
Wat het “privé-eigendom” betreft, herinnert Francis eraan dat dit concept niet exclusief is, maar “secundair” en dus in verhouding tot zijn “sociale functie”, namelijk het helpen van de armsten.
Er is een “ondergeschiktheid van alle particuliere eigendommen aan de universele bestemming van de goederen van de aarde, en dus het recht van iedereen om ze te gebruiken”. Ook al volgens agenda 21.
Geïnspireerd door de grote imam van Caïro
De pauselijke encycliek – in de katholieke traditie vat een encycliek de leer van een paus samen over een specifieke kwestie, hier het sociale en het politieke – werd geïnspireerd door de wereldwijde Covid-19 pandemie, maar ook, zoals Franciscus onthult, door de groot-imam van Caïro, Ahmad Al-Tayyeb, die vijf keer wordt geciteerd in de 270 pagina’s van het document.
Bron: https://dissident.one/2020/10/05/paus-franciscus-migranten-zijn-een-zegen-die-samenlevingen-uitnodigt-om-te-groeien/