Azie moet er ook aan geloven het plan is gezondheidszorg in Zuidoost-Azië door middel van levenslange immunisatie en financiering van jaarlijkse duurzame vaccins.Het is trouwens een organisatie van Bill Gates.U ziet het ze zijn niet van plan om het jaarlijks van iedereen te vaccineren afgestapt de hele wereld moet er aan geloven!
De gezondheidszorgstelsels in Zuidoost-Azië zijn zeer divers en complex, met verschillen tussen landen in toegang, kwaliteit en dekking. Ondanks verschillen in capaciteit en vermogen om te reageren op de huidige uitdagingen in de gezondheidszorg, is het dringend nodig dat de regio vooruitkijkt naar een gemeenschappelijke toekomstige uitdaging: de toenemende last van de vergrijzende bevolking, gedreven door dalende vruchtbaarheidscijfers en stijgende levensverwachting.
Tegen 2050 zal meer dan 62% van de bevolking in Azië bestaan uit 65-plussers, waardoor de regio de oudste ter wereld is. Veel landen in Zuidoost-Azië behoren ook tot de landen met de snelst vergrijzende bevolking wereldwijd. 1 Tussen 2020 en 2050 zal de oudere bevolking in Thailand bijvoorbeeld verschuiven van 13% naar 30%, wat neerkomt op het op vier na grootste procentpunt toename wereldwijd. 2 Samen met deze demografische verschuiving zal de regio worstelen met de toenemende uitdaging van niet-overdraagbare en besmettelijke ziekten, als gevolg van een achteruitgang van de gezondheid op oudere leeftijd.
Traditionele vormen van zorgfinanciering zijn onder meer belasting- of werkgeversgefinancierde regelingen, die geen van beide geschikt zijn om de huidige en toekomstige zorguitdagingen in de regio aan te gaan. De belasting/bbp-ratio in Azië-Pacific ligt onder de 15%, wat onder de doelstelling voor duurzame economische groei ligt. 3
Een toenemende vergrijzing van de bevolking in de toekomst zal leiden tot lagere belastingniveaus als gevolg van een verminderd personeelsbestand. Er is ook een groeiend informeel personeelsbestand in de regio, wiens werkgelegenheid niet wordt vastgelegd door het belastingstelsel. Bovendien is het mogelijk dat particuliere verzekeringen niet de hele bevolking bestrijken, met name in ontwikkelingslanden, waar de penetratiegraad van particuliere verzekeringen minder dan 5% is.
De huidige gezondheidsstelsels hebben al moeite om de bestaande ziektelast het hoofd te bieden, die verder wordt verergerd door de pandemie van de coronavirusziekte (COVID-19). Uit de derde Global Pulse Survey van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die eind 2021 werd uitgevoerd, bleek dat de gezondheidsstelsels wereldwijd nog steeds ernstig worden getroffen door de COVID-19-pandemie, met weinig tot geen verbetering sinds begin 2021. 4 Er is een kans om te heroverwegen de manieren waarop we gezondheidszorg leveren en financieren, zodat toekomstige bevolkingsgroepen een bevredigend en gezond leven kunnen leiden.
De waarde van duurzame levensloopvaccinatieDe COVID-19-pandemie heeft het belang van preventieve zorg voor betere gezondheidsresultaten verder onder de aandacht gebracht, met name door de gezonde mensen te immuniseren om de overdracht in gemeenschappen te beheersen. Het eeuwenoude gezegde "voorkomen is beter dan genezen" klinkt meer dan ooit waar. Naast het aanpakken van alle aspecten van wanneer iemand gezondheidszorg nodig heeft - van diagnose tot behandeling tot monitoring - moeten we ons concentreren op preventie. Een belangrijk aspect van preventie is levensloopimmunisatie.
Vaccinatie is door de WHO en veel medische professionals erkend als een van de meest kosteneffectieve en efficiënte methoden voor ziektepreventie. Een levensloopbenadering van gezond ouder worden is belichaamd in de visie van de WHO Vaccinatieagenda 2030 en het VN-decennium van gezond ouder worden.
Levensloopimmunisatie - of vaccinatie gedurende het hele leven - kan jaarlijks tot drie miljoen sterfgevallen door infectieziekten voorkomen en is een van de meest kosteneffectieve interventies op het gebied van de volksgezondheid. 5 Het voorkomt het ontstaan van toekomstige ziekten en vermindert de belasting van bestaande ziekten, waaronder endemische infectieziekten.
In termen van economische voordelen concludeerde een analyse van 94 lage- en middeninkomenslanden een rendement van $ 44 op elke $ 1 die aan immunisatie werd uitgegeven. 6 Kijkend naar andere regio's, vond een onderzoek in de Verenigde Staten kostenbesparingen van meer dan $ 15.000 per voor kwaliteit gecorrigeerd levensjaar bij volwassenen van 65 jaar en ouder. 7
Toch blijft de opnamesnelheid buiten pediatrische immunisatie in Zuidoost-Azië laag. Zo is de vaccinatiegraad tegen griep voor mensen van 50 jaar en ouder in Singapore onder de 20% en in Thailand had ongeveer 34% van de oudere volwassenen de griepvaccinatie ondergaan. 8 Hoewel deze percentages ver onder de door de WHO gestelde doelstelling van 75% liggen, 9 behoren ze tot de hoogste percentages in de regio.
Bron: https://healthyageingasean.org/
In 2017 bedroegen de overheidsbudgetten voor gezondheidszorg in Azië-Pacific toegewezen aan preventieve zorg ongeveer 8%. 10 Er is een mogelijkheid om meer fondsen toe te wijzen aan gebieden zoals levensloopimmunisatie, waar het de potentie heeft om de impact op de gezondheidszorg te maximaliseren en tegelijkertijd kostbare middelen voor de gezondheidszorg te optimaliseren. Tegelijkertijd zijn er meer innovatieve financieringsmodellen nodig om de uitdagingen aan te gaan die een vergrijzende bevolking en een kluseconomie met zich meebrengen voor de financiering van de gezondheidszorg. Beleidsmakers zouden de financieringsmodellen voor levensloopimmunisatie die worden gebruikt om duurzaamheid te stimuleren, opnieuw moeten bekijken.
Duurzame financieringsmodellen voor levensloopvaccinatie
Om duurzame financiering van de gezondheidszorg te garanderen, is het van cruciaal belang om over meerdere financieringsbronnen te beschikken, maar ook over innovatieve financieringsbronnen, die verder gaan dan de traditionele financieringsmodellen. In Singapore bijvoorbeeld, stelt een medebetalingssysteem, MediSave, dat 7 tot 9,5% van het loon omleidt naar een "medische" rekening, volwassenen in staat om van deze rekening te putten om te profiteren van gesubsidieerde vaccinatie, zoals voor griep. Beleidsmakers zouden kunnen overwegen om een financieringssysteem voor de immunisatie van volwassenen in eigen beheer in te voeren dat het beste van zowel het belasting- als het socialeverzekeringsmodel combineert.
Daarnaast kunnen specifieke bestemmingsbelastingen voor levensloopimmunisatie worden onderzocht. Taipei, China heeft bijvoorbeeld belastingen op tabak geoormerkt om nieuwe vaccins aan te schaffen voor zijn nationale immunisatieprogramma's. 11
Het benutten van publiek-private partnerschappen, zoals de herinvestering van vennootschapsbelasting in vaccinatieactiviteiten, het aanbieden van belastingvoordelen voor individuen die voor vaccinatie hebben gekozen, of het ontwerpen van verzekeringspakketten die levensloopvaccinatie of andere preventieve zorg implementeren en stimuleren, zijn allemaal de moeite waard. overwegen. Particuliere verzekeraars kunnen bijvoorbeeld verlaagde premiebetalingen aanbieden voor polishouders die jaarlijkse controles en vaccinatie van volwassenen bijwonen.
Social Impact Bonds zijn een nieuw financieringsmechanisme in opkomst, waarbij particuliere organisaties investeren in programma's in de publieke sector die gericht zijn op het leveren van een gewenst sociaal resultaat. Door hun aard bevorderen obligaties samenwerking tussen ecosystemen, wat een effectieve motor is om preventieve gezondheidszorg, zoals levensloopimmunisatie, te bevorderen.
Het is ook belangrijk om te investeren in holistisch gefinancierde programma's voor levensloopvaccinatie, zoals het opnemen van surveillancegegevensverzameling, zodat het beleidsmakers informeert over langetermijncontractmodellen om vraag- en aanbodproblemen te verminderen, evenals subpopulatietargeting om ervoor te zorgen dat het de meest kwetsbare en gemarginaliseerde gemeenschappen bereikt.
De weg vooruit
Hoewel het implementeren van levensloopvaccinatieprogramma's aanvankelijk logistieke en financiële uitdagingen met zich mee kan brengen, zal het alternatief - zonder gebruik te maken van de voordelen van preventieve zorg - meer gezondheids-, economische en sociale gevolgen hebben. Er is een enorme kans om gebruik te maken van het groeiende bewustzijn van vaccins en de waarde van immunisatie die is voortgekomen uit de COVID-19-pandemie en deze uit te breiden naar andere ziektegebieden.
Zuidoost-Azië moet dringend prioriteit geven aan levensloopimmunisatie als een essentiële pijler voor gezond ouder worden, en de waarde ervan erkennen als een fundamentele motor van sociaaleconomische voordelen - en een sleutel tot het realiseren van een duurzame toekomst voor de gezondheidszorgstelsels in de regio.
Dit artikel is gebaseerd op een witboek , UHC 2.0: Charting a Course to Sustainable Healthcare and Finance in the Asia-Pacific , van het World Economic Forum, in samenwerking met Sanofi en KPMG.
Ada Wong
Azië Public Affairs Lead, SanofiAda Wong is momenteel bij Sanofi als public affairs-leider in Azië bij het aansturen van de public affairs-strategie en -implementatie in de hele regio. Voordat ze bij Sanofi kwam, was Ada hoofd public affairs en communicatie bij FrieslandCampina, een van 's werelds grootste zuivelondernemingen, waar ze leiding gaf aan de ontwikkeling en implementatie van de public affairs- en communicatiestrategie van het bedrijf in de regio. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in public affairs en communicatie in Azië-Pacific en treedt momenteel op als voorzitter van het Healthcare Committee van de EU-ASEAN Business Council.
Referenties1 Menon J & Melendez-Nakamura A. (2009). Vergrijzing in Azië: trends, effecten en reacties: werkdocumentreeksen over regionale economische integratie nr. 25. Aziatische Ontwikkelingsbank.
2 Verenigde Naties, Ministerie van Economische en Sociale Zaken, Afdeling Bevolking (2019). Probabilistische bevolkingsprojecties Rev. 1 gebaseerd op de World Population Prospects 2019 Rev. 1. [Online]. Beschikbaar vanaf: http://population.un.org/wpp/
3 De Wereldbank. (2022). Belastinginkomsten (% van het BBP). [Online]. Beschikbaar via: https://data.worldbank.org/indicator/GC.TAX.TOTL.GD.ZS
4 Wereldgezondheidsorganisatie. (2022). Essentiële gezondheidsdiensten worden tijdens de COVID-19-pandemie voortdurend verstoord. [Online]. Beschikbaar via: https://www.who.int/news/item/07-02-2022-essential-health-services-face-continued-disruption-during-covid-19-pandemic
5 Wereldgezondheidsorganisatie. (2019). Immunisatie. [Online]. Beschikbaar op: https://www.who.int/news-room/factsin-pictures/detail/immunization
6 Ozawa S, Clark S, Portnoy A, et al. (2016). Rendement op investering van immunisatie bij kinderen in lage- en middeninkomenslanden, 2011-20. Gezondheidszaken. 35(2): 199-207.
7 Dabestani NM, Leidner AJ, Seiber EE, et al. (2019). Een overzicht van de kosteneffectiviteit van griepvaccinatie bij volwassenen en andere preventieve diensten. Preventieve geneeskunde. 126 (105734).
8 Praphasiri P, et al. (2017). Voorspellers van seizoensgriepvaccinatie bij oudere volwassenen in Thailand. PLOS EEN. Beschikbaar op https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0188422.
9 Wereld Economisch Forum, KPMG & Sanofi. (2021). UHC 2.0: een koers uitstippelen voor duurzame gezondheidszorg en financiën in Azië-Pacific. [Online]. Beschikbaar via: https://www.weforum.org/whitepapers/uhc-2-0-charting-a-course-to-sustainable-healthcare-and-finance-in-the-asia-pacific
10 Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. (2020). Gezondheid in een oogopslag: Azië/Pacific 2020: vooruitgang meten in de richting van universele gezondheidsdekking. [Online]. Beschikbaar via: https://www.oecd-ilibrary.org/sites/377d54fa-en/index.html?itemId=/content/component/377d54fa-en
11 Denk goed na. (2017). Duurzame immunisatiefinanciering in Azië-Pacific: landenoverzicht in Taipei, China. [Online]. Beschikbaar vanaf: https://thinkwell.global/wp-content/uploads/2018/09/Taiwan-Country-Brief-081618.pdf
Nog even dit: Alles is altijd gratis te lezen, ik ben 14 uur per dag bezig u te informeren.
Wil je me steunen dan kan dat hier– te gek!Klik link: https://www.whydonate.nl/fundraising/httpssoldaatvandewaarheidactieforumcom/nl
Ik wil graag dit werk door zetten maar het web onderhoud het kost het elk jaar weer meer.
De regering zal me niet steunen en aan reclame doe ik niet dus ik krijg geen ondersteuning voor het vertellen of delen van de waarheid! Zo kan ik nieuws blijven verspreiden!
Hielke Roos