De_waarheid
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.


Fighting against the: Great Reset _ New World Order_ Silicon Valley.
 
IndexnieuwsnuGalerijPublicationsZoekenRegistrerenInloggen
2018
Calm Before The Storm. Deze Website werd gestart 2017 Soldaat van Q-Anon....
Google_zelf.
Al de berichten zijn een tegen geluid. Vaak kloppen ze wel maar ook weer niet oordeel zelf
Translate the page
Use your right mouse button to read the newspaper in your language!
Laatste onderwerpen
bezoekers
Plaats een artikel
Heeft U Tips of wilt u adverteren mail: fietsbellekes @gmail.com

 

 Nederland is niet meer van ons we moeten haar soevereiniteit opofferen aan de EU!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Hielke Roos
Admin
Hielke Roos

Posts : 487
Join date : 15-08-18
Age : 58

Nederland is niet meer van ons we moeten haar soevereiniteit opofferen aan de EU! Empty
BerichtOnderwerp: Nederland is niet meer van ons we moeten haar soevereiniteit opofferen aan de EU!   Nederland is niet meer van ons we moeten haar soevereiniteit opofferen aan de EU! Emptyzo maa 14, 2021 2:48 am

Sigrid Kaag in haar toespraak aan het Nederlandse volk leek eerder een speech voor een eurofiel-congres. Sigrid Kaag is helemaal in extase!  
Nederland is niet meer van ons we moeten haar soevereiniteit opofferen aan de EU! Kaag10
De toon is direct gezet, D66 onder Kaag wordt een soort van Timmerfrans aan de EU-anabolen. D66 was natuurlijk altijd al extreem pro-EU – en zelfs pro federaal Europa – maar onder Kaag gaan we nog meer megalomane retoriek tegemoet dan we gewend zijn van onze Frans Timmermans.

In een jaar waar de EU nagenoeg onzichtbaar was is het nog maar de vraag of dit een slimme zet is. De EU had veel lof kunnen verdienen als ze sterk op trad tijdens de coronacrisis, echter ontbrak enige vorm van leiderschap. Toch is Kaag duidelijk, Nederland moet haar macht afdragen aan de EU. Bij onze nationale vlag hoort nu eenmaal de sterren van de EU….

„Betekent dat een opoffering van nationale soevereiniteit? Ja, daar moeten we eerlijk over zijn”

Daar krijgt Nederland Europese soevereiniteit voor terug ‘die de weg plaveit naar welvaart én welzijn voor iedereen’. Een belangrijk deel van haar speech wijdde Kaag aan het belang van Europese integratie en een ‘internationale blik’. ‘Laat Nederland het voortouw nemen’, zei Kaag over verdere samenwerking in de Europese Unie. ‘Het is tijd voor echte Europese democratie. Tijd voor echte Europese defensie. Betekent dat een opoffering van nationale soevereiniteit? Ja, daar moeten we eerlijk over zijn.’

Volgens Kaag staat daar ‘een grotere soevereiniteit’ tegenover, namelijk de Europese. ‘Wij zijn Nederlanders. En dus zijn wij ook Europeaan. Bij onze nationale driekleur horen de gele sterren net zo goed als de oranje wimpel.’ De oud-diplomate werd vrijdag met een overgrote meerderheid gekozen als nieuwe lijsttrekker en partijleider. Ze dankte zaterdag, op een bijeenkomst van D66-bestuurders, de leden voor ‘de overweldigende steun’ en sorteerde voor op de aankomende verkiezingen. Volgens haar zullen die gaan over ‘hoe we mensen het gevoel geven dat hun lot bij ons in echt veilige handen is’.

In haar speech hekelde Kaag ook de ‘peilingenpolitiek’ die zij naar haar zeggen de afgelopen jaren aantrof op het Binnenhof. Met een blik op de opiniepeilingen gebruiken politici te vaak het woord ‘draagvlak’ als ‘magisch beschermend schild dat alle moeilijke keuzes als vanzelf afweert’.

‘Als de peilingen laten zien dat sommige mensen zich zorgen maken over de kosten van klimaatbeleid, wakker je onrust aan over de wetenschap. Als de peilingen laten zien dat sommige mensen zich zorgen maken over de Europese economie, dan maak je de Italianen verdacht’, zegt Kaag in een uithaal naar rechtse partijen binnen en buiten de regeringscoalitie.

Volgens haar maakt deze vorm van politiek van de Tweede Kamer ‘het theater van respectloze retoriek’, en brokkelt het vertrouwen in de politiek zo af. D66 moet volgens Kaag in de aanloop naar de verkiezingen kiezers ‘overtuigen vanuit eigen kracht, ook voordat de peilingen voldoende draagvlak laten zien’.

De D66-leider profileerde zich opnieuw als een potentiële kandidaat voor het premierschap, ook al geven de peilingen daar vooralsnog weinig aanleiding toe. ‘Laat ik nog maar eens zeggen dat ik kandidaat ben voor het Torentje.’ Volgens Kaag komt die ambitie niet voort uit haar ‘vrouw-zijn’, maar omdat ze in de toekomst een beter Nederland wil. <

Verder moeten politici het voortouw nemen volgens Kaag. Politici in Den Haag zijn teveel bezig met peilingen. Grappig dat ze dit zegt aangezien D66 bekend staat als de partij die met iedere wind meewaait.

Hielke Roos
Terug naar boven Ga naar beneden
https://soldaatvandewaarheid.actieforum.com
 
Nederland is niet meer van ons we moeten haar soevereiniteit opofferen aan de EU!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
De_waarheid :: Nieuws afgelopen week-
Ga naar: