George Soros regelde door de verkiezings fraude een zetel in de 2 de kamer voor Sylvana Simons. Voordat u het artikel leest wil ik u mede delen dat de organisatie van Sylvana Simons totaal in handen is van de
George Soros Foundation! Even als Black live Matters en Antifa! Daar heb ik ook wel bewijzen over dat ze gesubsideerd worden door de
George Soros en vorig jaar nog 400.000 euro kregen van
George Soros.
Ze is een haat dragend persoon zo als we weten en een puppet van
George Soros, Klause Schwab en moet dansen voor Kaag en Rutte.
Sylvana Simons moet nu onrust gaan veroorzaken zodat Rutte en Kaag zwaarde lockdowns kunnen afroepen over ons en het recht op demonstratie zo te kunnen op schorten!Hier een foto zo u ziet hoe ze te linken is!Hier het artikel over silvana https://www.opendemocracy.net/en/5050/meet-first-black-woman-found-political-party-europe/
De partij van Sylvana Simons stelt zich kandidaat bij de Nederlandse algemene verkiezingen van 2021. 'We activeren mensen die nog nooit het gevoel hebben gehad dat politici met hen praten.' # 12DaysofResistance
Nederlanders hebben hun façade geperfectioneerd. Ze zijn de definitie van 'façade!' ”, Vertelt Sylvana Simons lachend tijdens een videogesprek vanuit haar huis in Nederland. “Van buiten ziet het er geweldig uit. We hebben onszelf voorgehouden dat we tolerant en begripvol zijn en dat we progressief zijn, en dat de rest van de wereld zo achterlijk is. "
Maar u hoeft niet ver te zoeken om tal van tegengestelde voorbeelden te vinden. De bekendste is dat er Zwarte Piet is, een Sinterklaastraditie met blackface; In de afgelopen jaren hebben anti-Zwarte Piet-demonstranten te maken gehad met geweld door zowel politie als burgers . Er is een christelijke jongerengroep die lobbyt om sekswerk strafbaar te stellen. Er zijn de dood van Mitch Henriquez en Tomy Holten in politiehechtenis in respectievelijk 2015 en 2020. Als duidelijk voorbeeld van institutioneel racisme bleek de Nederlandse belastingdienst, de Belastingdienst, in mei systematisch mensen met een tweede nationaliteit te hebben gemarkeerd voor extra controle.
En in de politiek zijn vrouwen, en vooral vrouwen van kleur, ondervertegenwoordigd - vooral in de eerste kamer van het parlement, de Senaat. Van de 75 huidige leden zijn er slechts 26 vrouwen , waaronder twee gekleurde vrouwen. Er zijn geen mannen van kleur.
Ondertussen wonnen rechtse partijen die racistische en seksistische waarden koesteren een aanzienlijk aantal zetels bij de laatste landelijke verkiezingen van Nederland in 2017. Geert Wilders 'Partij voor de Vrijheid (PVV) kreeg vijf zetels, het op een na hoogste aantal, terwijl het Forum voor Democratie (FvD) won er twee. De winsten van laatstgenoemde waren vooral aanzienlijk omdat de partij slechts zes maanden voor de verkiezingen werd gevormd - een antiracismepartij, BIJ1, die rond dezelfde tijd werd gelanceerd, won geen zetels.
De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), een conservatief-liberale partij die als 'gematigder' wordt beschouwd en die momenteel de meeste zetels in het parlement bekleedt, mobiliseerde ook racisme in haar verkiezingscampagne. De partij, geleid door de Nederlandse premier Mark Rutte, verdubbelde ter verdediging van Zwarte Piet , ondanks kritiek en protesten tegen de traditie.
Dat is waar BIJ1 om de hoek komt kijken. Opgericht door Simons in 2016, is het uitgesproken feministisch, intersectioneel en radicaal. Simons is sinds het midden van de jaren 90 een bekend publiek figuur, toen ze de Nederlandse MTV presenteerde. Ze ging in 2016 de politiek in door lid te worden van de politieke partij DENK, maar vertrok in hetzelfde jaar om BIJ1 op te richten (wat 'samen' betekent in de Nederlandse uitspraak).
“We zijn een activistenpartij. Het is niet dat we een politieke partij zijn die soms meedoet aan een demonstratie; het is andersom. Wij zijn activisten die hun krachten hebben gebundeld om politiek te worden ”, zegt Simons.
Wat betreft partijen als de PVV en FvD: “Ik vecht niet primair tegen hen”, legt Simons uit. "Mijn focus ligt in de eerste plaats op het verenigen van de mensen wier leven in gevaar wordt gebracht door deze extreemrechtse bewegingen en het vormen van een sterke kracht om ze tegen te gaan."
Drastische verandering
Het duidelijkste verschil tussen BIJ1 en andere partijen - waaronder linkse groepen zoals GroenLinks (GL) - is hun radicale benadering om een meer gelijkwaardige samenleving te creëren. "We pleiten er niet voor om dit systeem beter of eerlijker te maken", zegt Simons. "Dat gaat niet gebeuren! We pleiten voor systeemverandering. "
'Wij zijn activisten die hun krachten hebben gebundeld om politiek te worden'
'Dit is Nederlandse politiek', zegt ze nog steeds ongelovig. “We hebben deze façade van rede, en zolang je redelijk bent - dat is het hele doel. En in het proces van redelijk zijn, worden de levens van mensen opgeofferd. En BIJ1 belooft dat nooit te doen. "
Het is geen toeval dat het eerste hoofdstuk van BIJ1's 2021-manifest antiracisme promoot. “Zonder dat zal elk ander idee er een zijn dat niet werkt voor de mensen voor wie ik wil dat het werkt”, legt Simons uit. "We kunnen iets doen aan de kosten van onderwijs, maar als we geen rekening houden met het feit dat er op dat gebied veel racisme en discriminatie is, zullen de mensen om wie ik geef er niet van profiteren."
Simons kijkt ook kritisch naar de overheid zelf. “We willen een Ministerie van Gelijkheid oprichten, om ervoor te zorgen dat de overheid zelf alle regels en wetten toepast die ze heeft opgesteld. We pleiten ook voor een constitutioneel hof, dat we momenteel niet hebben in Nederland, wat betekent dat we al die wetgeving hebben die mogelijk ongrondwettelijk is. Mensen beschermen tegen de overheid is dus erg belangrijk voor ons. "
'In het proces van redelijk zijn, worden mensenlevens opgeofferd. We beloven dat we dat nooit zullen doen '
Maar voor BIJ1 gaat het veranderen van politiek niet alleen om inhoud, maar ook om vorm. De hoofdstukken van het manifest zijn bijvoorbeeld geschreven door de daadwerkelijk getroffenen. Zo is het hoofdstuk over de voormalige koloniën van Nederland die nog tot het Koninkrijk behoren, geschreven door leden van de partij die in de regio wonen. Om de toegankelijkheid te vergroten is het manifest ook beschikbaar als audio-opname; Ik ben nog geen andere partijen tegengekomen die dit ook doen.
“Wij zijn de eersten die tolken [gebarentaal] hebben op evenementen. Want als je zegt dat je inclusief bent, moet je inclusief zijn ', zegt Simons. “Het betekent dat we onszelf een heel moeilijke taak en veel werk geven om mensen te laten zien wat we bedoelen. Hetzelfde geldt voor onze lijst van politieke kandidaten: het gaat erom te laten zien dat - tenzij je misschien in een klein stadje in Friesland woont - zo de werkelijkheid is. ”
Vooruitgang en terugslag
Hoewel BIJ1 in 2017 een substantieel aantal stemmen kreeg - zeker gezien haar nieuwheid en radicale standpunt - was het niet genoeg voor een zetel in het parlement. In 2018 kreeg de partij een zetel in de Amsterdamse gemeenteraad, die tot voor kort bezet was door Simons. In oktober kondigde ze aan dat ze de zetel had opgegeven (taken worden overgenomen door een collega BIJ1-lid) om zich te concentreren op het winnen van een zetel bij de algemene verkiezingen in maart volgend jaar.
De partij heeft politieke ervaring opgedaan, maar Simons benadrukt een culturele verschuiving: “We hebben impact: we veranderen het verhaal, we veranderen de taal, we veranderen de publieke opinie. We activeren mensen die nooit het gevoel hebben gehad dat politici met hen praten. "
Er zijn tastbare voorbeelden van deze vooruitgang: blackface wordt niet meer gebruikt in de nationale Sinterklaascarade, en ook veel steden hebben de praktijk voor hun lokale optochten afgeschaft (zelfs de premier heeft zijn mening veranderd ). Het woord allochtoon (wat een buitenlander betekent) wordt niet langer gebruikt als officiële aanduiding - wat een ander belangrijk punt was voor Simons.
Er zijn ook meer subtiele veranderingen. “In 2016, toen ik het woord 'radicaal' gebruikte als onderdeel van de politiek van BIJ1, zeiden mensen 'dat kan je niet, dat is te agressief, dat is niet gedaan'”, zegt Simons.
"Nu lanceerde de ChristenUnie, een van de meest conservatieve partijen van Nederland, een belastingplan en noemde het een radicaal belastingplan."
De Black Lives Matter-beweging, die deze zomer ook een impact had op Nederland, betekende een belangrijke verschuiving voor Simons. “Mensen begrijpen nu echt dat racisme niet ver weg is. Racisme staat nu definitief op de agenda in Nederland ”, zegt ze ferm. "Het stond in het verleden op de agenda, maar ik denk dat we het een vaste plek hebben gegeven."
Maar er is natuurlijk ook een terugslag. Niet alleen tegen de antiracismebeweging, maar ook tegen de rechten van sekswerkers, transgenders en vrouwen. "Mensen proberen het!" Zegt Simons grinnikend. “Ze proberen bijvoorbeeld het gesprek over abortus en zelfbeschikking voor vrouwen te heropenen. Ze zullen het proberen, maar we moeten ervoor zorgen dat het niet eens een discussie is. Abortus is geen debat. We hadden dat debat. "
“Je ziet het ook in het uitdragen van traditionele waarden. Eén partij stelt voor om financiële bonussen te geven aan grote gezinnen - in feite een financiële stimulans om baby's te krijgen, ”zegt Simons.
Simons maakt zich geen illusies over de huidige stand van zaken: “Er is nog zoveel werk aan de winkel als het gaat om het dekoloniseren van dit hele land, zijn instellingen, de manier waarop mensen over elkaar denken en kijken, de excuses die ze hebben voor hun racisme en seksisme en capabelheid. "
Hoewel ze hoopvol is over de verkiezingen van volgend jaar, weet Simons dat structurele verandering het lange spel inhoudt. “De resultaten gaan niet over vandaag en morgen. De resultaten gaan over de volgende generatie, of zelfs de generatie daarna. "
Evenmin is het doel om simpelweg de politieke macht van BIJ1 te vergroten. “We zijn oppositioneel, en dat is waar we zouden moeten zijn. Het gaat er niet om twintig stoelen te krijgen en het over te nemen. Het beste zou zijn als we niet langer nodig zijn ”, zegt Simons. "Maar voor nu moeten we als richtlijn en ontwrichtende kracht hier zijn."
De smeerlapperij gaat nog veel dieper mensen maar daar over een andere keer.
Hielke Roos