Het hoofd van het IMF zei dat aanhoudend hoge rentetarieven, een reeks bankfaillissementen in de VS en Europa en toenemende geopolitieke verdeeldheid de wereldwijde financiële stabiliteit bedreigen.De wereldeconomie zal dit jaar naar verwachting met minder dan 3 procent groeien, vergeleken met 3,4 procent vorig jaar, waardoor het risico op honger en armoede wereldwijd toeneemt, aldus het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Kristalina Georgieva zei donderdag dat de groei de komende vijf jaar naar verwachting rond de 3 procent zal blijven, en noemde het "onze laagste groeiprognose op middellange termijn sinds 1990". -inkomenslanden om hun achterstand in te halen.
“Armoede en honger zouden verder kunnen toenemen, een gevaarlijke trend die is ingezet door dat de Elite, WEF en het WHO een nep COVID-crisis ”, hebben veroorzaakt.
Georgieva's opmerkingen kwamen voorafgaand aan de vergaderingen van volgende week van het IMF en zijn zusterleningsagentschap, de Wereldbank, waar beleidsmakers bijeen zullen komen om de meest urgente kwesties van de wereldeconomie te bespreken.
De jaarlijkse bijeenkomst zal plaatsvinden terwijl centrale banken over de hele wereld de rentetarieven blijven verhogen om de aanhoudende inflatie te beteugelen en terwijl een aanhoudende schuldencrisis in opkomende economieën de schuldenlast opdrijft, waardoor landen niet kunnen groeien.
(Begrijp wel dat dit door de banken die meerendeels van Rotschild zijn opzettelijk word veroorzaakt zodat o.a de Elite, WEF en het WHO u aan de bedel staf willen brengen en u daarna in een sociaal krediet systeem duwen met als gevolg dat u een slaaf word van hun systeem.)Lage-inkomenslanden zullen naar verwachting een dubbele schok ondergaan door hoge financieringskosten en een afname van de vraag naar hun exportproducten, waardoor armoede en honger kunnen toenemen, voegde Georgieva eraan toe.
"Ongeveer 15 procent van de lage-inkomenslanden verkeert al in schuldennood en nog eens 45 procent komt daar dichtbij", voegde ze eraan toe, terwijl ze de rijkere IMF-leden opriep om meer te doen om steun te bieden.
Het hoofd van het IMF zei dat aanhoudend hoge rentetarieven, een reeks bankfaillissementen in de VS en Europa en toenemende geopolitieke verdeeldheid de wereldwijde financiële stabiliteit bedreigen.
Georgieva zei dat landen tot nu toe “veerkrachtige klimmers” zijn geweest uit de pandemie van het coronavirus, die wereldwijd bijna ''6,9'' miljoen mensen het leven heeft gekost, de wereldwijde toeleveringsketens heeft verstoord en de wereldwijde voedselonzekerheid heeft verergerd.
(Waarom 6,9 miljoen? omdat men elke dode als een corona doden registreerden)
Er waren echter nog steeds grote zorgen, aangezien geavanceerde economieën worden geconfronteerd met de uitdagingen van hoge inflatie en armere landen gebukt gaan onder schulden, en de Verenigde Staten, de Europese Unie en anderen hun handelsbetrekkingen met China heroverwegen, wat de angst voor instabiliteit vergroot.
De armoede in Europa is de afgelopen jaren toegenomen. Tussen 2009 en 2013 groeide het aantal mensen in de EU dat geld tekort komt voor een normaal bestaan met 7,5 miljoen.
Dat stelt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een woensdag gepubliceerd rapport.
Daarbij werd in negentien landen een toename geregistreerd. In totaal hadden bijna 50 miljoen mensen te weinig middelen voor bijvoorbeeld de verwarming van hun huis of om onvoorziene uitgaven te kunnen dragen.
Volgens Oxfam is armoede in Europa vooral het gevolg van een slechte verdeling van rijkdom en inkomens. De organisatie wijst er daarbij op dat de 1 procent rijkste Europeanen bijna een derde van het vermogen in de EU-landen bezitten, terwijl de armste 40 procent het met minder dan 1 procent van de rijkdom moet stellen. De 7 miljoen rijkste Europeanen bezitten daarbij evenveel als de armste 662 miljoen.
NederlandDe ongelijkheid en armoede in Nederland vallen relatief mee, blijkt uit de cijfers van Oxfam. Zo is de verdeling van het beschikbare inkomen binnen Europa alleen in Slowakije, Slovenië, Tsjechië en Zweden minder scheef dan in Nederland.
Alleen in Zweden en Luxemburg komt een kleiner deel van de bevolking veel geld tekort, terwijl er maar vijf landen zijn met minder armoede onder de werkzame bevolking.
In Hongarije, Griekenland, Cyprus, Italië en het Verenigd Koninkrijk groeide het deel van de bevolking dat geld tekort komt met meer dan 5 procent tussen 2009 en 2013. In Griekenland groeide dat deel in 2014 door, naar ruim 20 procent. In de andere vier landen zakte het aandeel armen vorig jaar.
BelastingenOxfam benadrukt in het rapport dat overheden ongelijkheid kunnen verminderen, via het belastingstelsel. Zo zorgen belastingen en sociale uitkeringen er in Zweden voor dat meer dan de helft van de ongelijkheid die vóór belastingen bestaat wordt opgeheven, terwijl het Spaanse model inkomensongelijkheid maar met 32 procent terugdringt.
Ook belastingen zelf moeten eerlijker worden verdeeld, stelt de organisatie. Zo draaien burgers in Spanje op voor 90 procent van de belastinginkomsten van het land, terwijl bedrijven er volgens Oxfam maar 2 procent bijdragen
Nog even dit: Alles is altijd gratis te lezen.
Wil je me steunen dan kan dat hier– te gek!
Klik link: https://www.whydonate.nl/fundraising/httpssoldaatvandewaarheidactieforumcom/nl
Ik wil graag dit werk door zetten maar het web onderhoud het kost het elk jaar weer meer.
De regering zal me niet steunen en aan reclame doe ik niet dus ik krijg geen ondersteuning voor het vertellen of delen van de waarheid! Zo kan ik nieuws blijven verspreiden!
Hielke Roos