Hoe meer leden we krijgen hoe meer we ons woord verspreiden over het Internet en zo een landelijk en wereld dekkend bereik krijgen. Met deze eigen krant omzeil ik de voorwaarden faceboek en al het andere censuur want het word steeds erger. Tips zie email op mijn web pagina. Lidmaatschap is en blijft gratis. U hoeft alleen uw Uw E-mail op te geven en klaar.
U bent gelijk lid ziet alle artikels en U hoeft niks te bevestigen.
Waarheid
Hoe meer leden we krijgen hoe meer we ons woord verspreiden over het Internet en zo een landelijk en wereld dekkend bereik krijgen. Met deze eigen krant omzeil ik de voorwaarden faceboek en al het andere censuur want het word steeds erger. Tips zie email op mijn web pagina. Lidmaatschap is en blijft gratis. U hoeft alleen uw Uw E-mail op te geven en klaar.
U bent gelijk lid ziet alle artikels en U hoeft niks te bevestigen.
Waarheid
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Fighting against the: Great Reset _ New World Order_ Silicon Valley.
Vele artikelen
Ik werk samen met de vrije pers. Ik plaats soms een artikel (vertaal en copieer of deels gebruik) dit omdat we weten dat onze berichten worden weggehaald en/of een van ons word geblokt. Op deze manier krijgt U misschien toch het artikel te lezen!
Het is niet mijn bedoeling om emoties op te wekken of sensatie te zoeken. Ik handel vanuit mijn kennis en mijn geweten. Ik kan niet anders dan eerlijk en gewetensvol de wereld informeren.
'Wereldrecessie komt eraan' plus artikel Wynia's Week.
Auteur
Bericht
Hielke Roos Admin
Posts : 1130 Join date : 15-08-18 Age : 72
Onderwerp: 'Wereldrecessie komt eraan' plus artikel Wynia's Week. wo aug 24, 2022 8:26 am
Wereldregeringen hebben te maken gehad met opeenvolgende crises die enorme druk hebben uitgeoefend op hun economieën, aangezien de inflatie stijgt en de crisis van de kosten van levensonderhoud de consumentenbestedingen bedreigt. Terwijl velen - waaronder de eurozone en het VK - hebben ingegrepen om een grootschalige recessie tijdens de pandemie te voorkomen, wordt deze hulp ingetrokken net op het moment dat de effecten van de invasie van Oekraïne voelbaar beginnen te worden.
Nu suggereren analisten dat veel belangrijke economische markeringen terugkeren naar waar ze waren tijdens de financiële crash van 2008. Robin Brooks, hoofdeconoom van het Institute of International Finance en voormalig strateeg van Goldman Sachs, merkte op dat de Purchasing Managers' Index (PMI) voor twee van de grootste economieën van Europa, Duitsland en Italië, al tekenen van recessie begint te vertonen.
De index - die de marktomstandigheden laat zien als positief groeiend of negatief krimpend - is voor geen van beide economieën gedaald tot het niveau van 2008, maar is sinds het begin van het jaar onder de 50 gezakt. De nieuwe bestellingen minus voorraden - die de productieactiviteit weerspiegelt via verwachte vraag en aanbod - zijn echter al gedaald tot -10 procent voor Italië en zelfs lager voor Duitsland.
Als zodanig lijkt het erop dat hun productieaanbod momenteel de vraag overtreft - een waarschijnlijk effect van stijgende inflatie omdat consumenten minder willen uitgeven. De heer Brooks zei dat deze neerwaartse trend "reeds zo erg was als tijdens de crisis van 2008 en dat deze gegevens nog niet de huidige piek in de energieprijzen weerspiegelen", die naar verwachting een enorme druk zal uitoefenen op zowel consumenten als de industrie.
Met name Duitsland kan het slechter doen: een groot deel van zijn economie blijft de zware industrie, die de neiging heeft veel aardgas te verbruiken, en die normaal gesproken vanuit Rusland zou worden geleverd.
Alles boven de 50 op de schaal van nul tot honderd vertegenwoordigt een uitbreiding van de productie, terwijl alles daaronder een krimp betekent - wat suggereert dat beide krachtige economieën al krimpen in termen van hun productie-output. Hij voegde eraan toe dat de "Eurozone in [een] diepe recessie gaat" en dat het een teken was dat de "wereldwijde recessie eraan komt".
De vooraanstaande econoom merkte op dat de eurozone in het algemeen te maken had met een handelstekort "op een nooit eerder vertoonde schaal", aangezien de invoer de uitvoer voor het economische blok overtreft.
Na het opbouwen van een hogere export sinds de crisis in de eurozone van 2011, is de import in het gebied sinds medio 2021 groter dan de export, en de kloof tussen beide is de afgelopen maanden groter geworden. Volgens de eigen cijfers van de EU had de eurozone in mei 2022 een handelstekort van € 26,3 miljard (£ 22,2 miljard), vergeleken met een overschot van € 12 miljard (£ 10,1 miljard) in mei 2021.
Een deel hiervan kan worden toegeschreven aan de noodzaak om elders naar energievoorziening te zoeken, maar de neerwaartse trend voordat de oorlog zelfs maar begon, suggereert dat de krimpende productiviteit alleen maar werd verergerd door de invasie van Oekraïne.
De heer Brooks legde uit: "De Duitse industrie verloor de toegang tot goedkope Russische energie en daarmee haar concurrentievoordeel, ook al maakt de perifere schuld een verkrapping door de ECB onmogelijk."
Een ander teken van de dreigende recessie is dat Duitse staatsobligaties hun grootste schommelingen laten zien sinds de crisis in de eurozone tien jaar geleden.
Volgens een analyse van de Refinitiv-gegevens van de Financial Times van vandaag (dinsdag) is het rendement op de Duitse 10-jarige obligatie in 79 dagen met 0,1 procent gestegen, wat sinds de schuldencrisis niet meer regelmatig is voorgekomen.
Antoine Bouvet, senior rentestrateeg bij ING bank, vertelde de krant: "De marktomstandigheden op de obligatiemarkten zijn verslechterd. Iedereen heeft dezelfde mening, dus niemand is bereid de andere kant te kiezen."
De volatiliteit van de Duitse obligatiemarkt is een teken van verslechterende handelsvoorwaarden, waarbij veel handelaren hun adem inhouden over mogelijke verdere renteverhogingen door de Europese Centrale Bank.
Maar de markt mist nu ook het vangnet van de federale bank die de aankoop van obligaties garandeert voor de regeringen van de deelstaten, aangezien zij haar programma's voor de aankoop van activa en obligaties die tijdens de pandemie zijn opgezet om leningen mogelijk te maken, laat vallen.
Er wordt ook gezegd dat Italiaanse obligaties aanzienlijk fluctueren, en de spread tussen hen en Duitse 10-jarige obligaties groeide maandag tot bijna 2,3 procent.
In deze WYNIA’s WEEK TV vertelt Wouter Roorda aan SYP WYNIA over zijn ontdekkingen. Hoe Sigrid Kaag op het punt stond de Moslimbroederschap te subsidiëren. Hoe D66-politica Stientje van Veldhoven in het bestuur zat van een onderafdeling van het World Economic Forum – een bedrijf – terwijl ze staatssecretaris was. Inmiddels zit ze in de leiding van datzelfde bedrijf.
Lees dit artikel: https://www.express.co.uk/news/world/1650614/eu-news-eurozone-recession-inflation-economy-growth-russia-gas-supply-europe
Nog even dit: Alles is altijd gratis te lezen, ik ben 14 uur per dag bezig u te informeren. Wil je me steunen dan kan dat hier– te gek! Klik link: https://www.whydonate.nl/fundraising/httpssoldaatvandewaarheidactieforumcom/nl
Ik wil graag dit werk door zetten maar het web onderhoud het kost het elk jaar weer meer. En de regering zal me niet steunen en aan reclame doe ik niet, dus ik krijg geen ondersteuning voor het vertellen of delen van de waarheid! Zo kan ik nieuws blijven verspreiden!
'Wereldrecessie komt eraan' plus artikel Wynia's Week.