Hoe meer leden we krijgen hoe meer we ons woord verspreiden over het Internet en zo een landelijk en wereld dekkend bereik krijgen. Met deze eigen krant omzeil ik de voorwaarden faceboek en al het andere censuur want het word steeds erger. Tips zie email op mijn web pagina. Lidmaatschap is en blijft gratis. U hoeft alleen uw Uw E-mail op te geven en klaar.
U bent gelijk lid ziet alle artikels en U hoeft niks te bevestigen.
Waarheid
Hoe meer leden we krijgen hoe meer we ons woord verspreiden over het Internet en zo een landelijk en wereld dekkend bereik krijgen. Met deze eigen krant omzeil ik de voorwaarden faceboek en al het andere censuur want het word steeds erger. Tips zie email op mijn web pagina. Lidmaatschap is en blijft gratis. U hoeft alleen uw Uw E-mail op te geven en klaar.
U bent gelijk lid ziet alle artikels en U hoeft niks te bevestigen.
Waarheid
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Fighting against the: Great Reset _ New World Order_ Silicon Valley.
Vele artikelen
Ik werk samen met de vrije pers. Ik plaats soms een artikel (vertaal en copieer of deels gebruik) dit omdat we weten dat onze berichten worden weggehaald en/of een van ons word geblokt. Op deze manier krijgt U misschien toch het artikel te lezen!
Het is niet mijn bedoeling om emoties op te wekken of sensatie te zoeken. Ik handel vanuit mijn kennis en mijn geweten. Ik kan niet anders dan eerlijk en gewetensvol de wereld informeren.
Hoe een basisinkomen de oplossing kan zijn in de hele wereld aldus Klaus Schwab.
Auteur
Bericht
Hielke Roos Admin
Posts : 1130 Join date : 15-08-18 Age : 72
Onderwerp: Hoe een basisinkomen de oplossing kan zijn in de hele wereld aldus Klaus Schwab. zo jul 10, 2022 10:16 am
Een basisinkomen kan de strijd aangaan met de 8 reuzen van de haperende economie. Het inkomensdistributiesysteem van na 1945 is onherstelbaar verbroken en bedreigt de markteconomie. En traditionele herverdelende instrumenten zoals directe belastingen, collectieve onderhandelingen en arbeidswetgeving kunnen de zaken niet rechtzetten.
In 1942 bracht William Beveridge een baanbrekend rapport uit dat een model vormde voor verzorgingsstaten in het naoorlogse tijdperk. Hij erkende dat het oude systeem van sociale bescherming kapot was gegaan en dat het “tijd was voor revolutie, niet voor patchen”. De uitdaging, zei Beveridge, was om vijf reuzen te verslaan: ziekte, ledigheid, onwetendheid, ellende en gebrek.
Vandaag is het het inkomensdistributiesysteem van na 1945 dat onherstelbaar is ingestort, een bedreiging vormt voor economisch falen en in gevaar brengt wat Klaus Schwab 'Globalisering 4.0' noemt. Link: https://www.weforum.org/agenda/2018/11/globalization-4-what-does-it-mean-how-it-will-benefit-everyone/
Vandaag moeten we vechten tegen acht nieuwe reuzen. Daarvoor hebben we dringend een eenentwintigste-eeuws inkomensverdelingssysteem nodig waarin een basisinkomen centraal staat. Zo'n systeem zou de acht reuzen van vandaag misschien niet verslaan, maar het zou ze aanzienlijk verzwakken. De eerste reus is ongelijkheid – de enorme groei van inkomens- en vermogensverschillen binnen landen die veel verder gaat dan wat wordt vastgelegd door maatregelen zoals de Gini-coëfficiënt. Een steeds groter deel van het totale inkomen wordt als huur afgeschreven door eigenaren van fysiek, financieel en zogenaamd intellectueel eigendom. Ondertussen zijn de reële lonen gestagneerd of gedaald en vallen steeds meer mensen door steeds groter wordende gaten in het sociale vangnet. Traditionele herverdelende instrumenten zoals directe belastingen, collectieve onderhandelingen en arbeidsregelgeving kunnen deze structurele verschuivingen niet ongedaan maken, hoe graag links ook zou willen.
Wat nodig is, is een nieuw inkomensverdelingssysteem dat de markteconomie herstelt in plaats van deze te verstoren. Door de huren die momenteel door de plutocratie en de elite worden betaald aan iedereen te recyclen, zou een basisinkomen dat als een gemeenschappelijk dividend wordt betaald, het anker zijn van een hervormd systeem. In tegenstelling tot wat sommige critici beweren, zou een basisinkomen niet regressief zijn. Gelijkmatig en quasi-universeel betaald van rentenierinkomen, zou het noodzakelijkerwijs progressief zijn.
De tweede bedreiging is economische onzekerheid. De verzorgingsstaat moest arbeiders verzekeren tegen voorwaardelijke risico's en schokken. Maar het faalt onder andere vanwege verminderde sociale verzekeringsdekking, flexibele arbeidsmarkten en wijdverbreide technologische ontwrichting. Bovendien wordt de huidige economische onzekerheid gekenmerkt door onzekerheid over de toekomst in plaats van bekende risico's. Mensen voelen zich bedreigd door 'onbekende onbekenden' waartegen per definitie niet verzekerd kan worden. In een open, geglobaliseerde economie kan alleen een basisinkomen basiszekerheid garanderen.
De volgende reus, en nauw verwant aan de eerste twee, zijn schulden. Miljoenen leven op de financiële rand, met onbetaalde huren, energierekeningen en dure creditcards. Een aanzienlijke stijging van de rentetarieven of een economische neergang kunnen een lawine van nood veroorzaken. Het is waar dat een basisinkomen het schuldenprobleem niet zou oplossen, maar proefprojecten tonen aan dat wanneer mensen weten dat er een regelmatig bedrag binnenkomt, ze eerder schulden afbetalen en meer controle krijgen over hun financiën.
Ten vierde, en opnieuw gerelateerd, is stress. Dit is een wereldwijde pandemie, met een toenemend aantal mensen die lijden aan depressie, geestesziekten, zelfmoordneigingen en lichamelijke aandoeningen die verband houden met werkdruk, onzekerheid, ongelijkheid en gevoelens van ontoereikendheid onder veel mensen die zichzelf beschouwen als gewoon "likken aan het raam” van het consumentisme. Een basisinkomen zou de stresspandemie niet genezen, maar zou de intensiteit en prevalentie ervan verminderen.
De vijfde reus is het steeds groter wordende precariaat - de miljoenen mensen die een leven van onstabiele, vaak onbetaalde arbeid moeten leiden, die alleen op geldloon moeten vertrouwen. Het zijn smeekbeden, zonder wat sociologen 'agentschap' noemen, die afhankelijk zijn van discretionaire gunsten van bureaucraten, familieleden en occasionele werkgevers. Een basisinkomen zou deze mensen de broodnodige rust bieden en ervoor zorgen dat ze zich minder bedelaars voelen.
Robots zijn het zesde gevaar. Ik sta sceptisch tegenover de alarmerende voorspellingen van techgoeroes en economen die geloven dat kunstmatige intelligentie en technologische tovenarij binnenkort zullen leiden tot massale ontheemding van mensen. Toch is de aanhoudende technologische revolutie ongetwijfeld ontwrichtend en, hoewel het de groei kan versnellen, zal het de ongelijkheden blijven vergroten. Een basisinkomen zou helpen om de winsten breder te delen.
De dreiging van uitsterven door de opwarming van de aarde en de ecologische catastrofe is de zevende reus die het hoofd moet worden geboden! En het kan de meest beslissende blijken te zijn bij het mobiliseren van steun voor een basisinkomen. De dreiging moet worden bestreden met nieuwe en verhoogde ecotaksen of heffingen. Het teruggeven van de opbrengst van "groene" heffingen aan mensen als gelijke gemeenschappelijke dividenden - een vorm van basisinkomen - zou impopulaire regressieve maatregelen veranderen in progressieve maatregelen.
Dit gebeurt al in Canada, geleid door een succesvol initiatief in British Columbia .Link: https://www2.gov.bc.ca/gov/content/environment/climate-change/planning-and-action/carbon-tax
Bovendien toont ons onderzoek aan dat een basisinkomen economische activiteit zou overhevelen naar persoonlijke diensten, gemeenschaps- en vrijwilligerswerk, waardoor het gapende 'zorgtekort' in vergrijzende samenlevingen zou afnemen.
De achtste reus die de weg blokkeert naar een bloeiend, inclusief economisch systeem is populisme! Dat in sommige gevallen snel neofascisme wordt. Ook in Europa is de steun voor populisten enorm toegenomen, ongetwijfeld als gevolg van chronische economische ongelijkheid, onzekerheid, schulden, stress en woede. Een basisinkomen zou ervoor zorgen dat veel meer mensen zich gewaardeerde burgers voelen die belang hebben bij democratie.
Ik heb drie decennia gewerkt aan een basisinkomensbeleid en ben betrokken geweest bij het testen van varianten op vier continenten. Naarmate de economische, politieke en ecologische bedreigingen voor onze toekomst zich vermenigvuldigen, is het uitrollen van een universeel individueel basisinkomen belangrijker dan ooit.
Licentie en herpublicatie: Artikelen van het World Economic Forum mogen opnieuw worden gepubliceerd in een met de Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International Public License en in bijlage met onze gebruiksvoorwaarden. Link: https://www.weforum.org/agenda/2019/01/battling-eight-giants-with-basic-income/
Nog even dit: Alles is altijd gratis te lezen, ik ben 14 uur per dag bezig u te informeren. Wil je me steunen dan kan dat hier– te gek! link:https://www.whydonate.nl/fundraising/httpssoldaatvandewaarheidactieforumcom/nl
Ik wil graag dit werk door zetten maar het web onderhoud het kost het elk jaar weer meer de regering zal me niet ondersteunen en aan reclame doe ik niet, dus ik krijg geen ondersteuning voor het vertellen van delen van de waarheid! Zo kan ik nieuws blijven
Hoe een basisinkomen de oplossing kan zijn in de hele wereld aldus Klaus Schwab.